Men slottet var i over 200 år ejet af en af Danmarks mest betydelige adelige familier: grevskabet Reventlow, og der har været både kongelige besøg og elitære sammenkomster på matriklen.
Lensafløsningens realitet i 1919 gik dog hårdt ud over familien Reventlow, som i 1934 var nødsaget til at sælge slottet til nye ejere. Efter i nogle år at have været privathjem åbnede Christianssæde i 1951 op som børnehjem, og frem til branden i 1979 var det småfolk, som regerede på det røde slot.
Slottet bygges i 1690 af diplomaten Jens baron Juel og hustruen Regitze Sophie Vind, og er et af de tidligste huse inspireret af nederlandsk barok i Danmark. Arkitekturen vægter orden og ligevægt, men også elementer af arkitekten Andrea Palladios berømte palladiovillaer er repræsenteret i form af et centreret hovedhus flankeret af symmetriske fløje. Beboelse på stedet menes at kunne dateres tilbage til slutningen af 1300-tallet, og i kælderen på Christianssæde findes en brønd fra det tidligere gårdanlæg, som hed Taastrup.
Parken og skoven er åben for besøgende, mens slottet er opkøbt og under renovering. Der er visioner om luksuriøse overnatningsmuligheder, hvor den grønne natur omkring slottet iscenesættes og inddrages i opholdet.