Det 50.000 m2 store barokanlæg lokker med kunst i de historiske rum både ude og inde, samt hyggelige koncerter og kreative værksteder i den frodige barokhave. På Gl. Holtegaard er stedet barokarkitektur og ånd en gennemgående præmis og klangbund for de udstillinger I kan opleve. Her sammenstilles ny og ældre billedkunst og arkitektur med henblik på at aktualisere historien og perspektivere vores samtid.
Udover at opleve kunsthallens tre-fire skiftende udstillinger om året, særarrangementer og udendørskoncerter, kan man også tage et smut forbi café Spiseriet og få en klassisk frokost i hyggelige omgivelser.
Lauritz de Thurahs have er i sin grundform en typisk barokhave på ca. 30.000 m2, inspireret af 1700-tallets franske havekunst. Den åbner sig ud fra hovedbygningen og er symmetrisk anlagt omkring midteraksen. Thurah skrev selv, at hans have skulle være en lysthave, og den rummede derfor alt, hvad tiden forventede og måske mere til: buegange, springvand, sydlandske træer i baljer, et batteri på ti kanoner samt 21 statuer. Alléerne dannede felter eller “kvarterer”, og frugttræerne stod i klippede hække af avnbøg. Oprindelig var der endda et “menageri” og et lysthus.
Men haven skulle samtidig tjene et praktisk formål. Thurah har selv skrevet: “Denne tiener mig ey alene til Sommer-Forlystelse og for at lette Sindet undertiden fra mange besværlige og fortrædelige Embedsforretninger, men er mig endog til Nytte og Gavn.”